Coronavirus / COVID-19 informatie

Lees meer

Verhuizen binnen Rotterdam

Oude haven Rotterdam, verhuizen Rotterdam
De ‘Te Koop’ bordjes vliegen u om de oren. Overal staan huizen te koop en veel mensen verhuizen naar een (andere) koopwoning. In 2017 is met name in het derde kwartaal, een recordaantal Nederlanders verhuisd naar een andere woning. Hoe zit het met de verhuizingen binnen Rotterdam en waar moet u op letten als ú gaat verhuizen? Wat kan en mag u verwachten van het verhuisbedrijf dat u inschakelt?

Verhuizingen in Rotterdam

De Nederlandse economie doet het goed, mensen hebben weer vertrouwen en hebben ook weer wat meer te besteden. Dit, in combinatie met de lage rentestand, zorgt ervoor dat steeds meer mensen verhuizen naar een (nieuwe) koopwoning. Ook in Rotterdam wordt er heel wat verhuisd. Het totaal aantal inwoners is vanaf het jaar 2000 toegenomen met ongeveer 28.600 mensen. De 7 grootste wijken van Rotterdam zijn Prins-Alexander, Delfshaven, Feijenoord, Charlois, IJsselmonde, Kralingen-Crooswijk en Noord. Bij al deze wijken is een stijging van het aantal inwoners te zien. Uit cijfers blijkt dat bijna de helft van het aantal verhuizers van/naar Rotterdam autochtonen zijn. Niet alleen mensen van 30-60 jaar verhuizen veel, ook zijn er heel wat seniorenverhuizingen of verhuizingen van singles. De huizenmarkt doet het goed momenteel!

Hoeveelheid inwoners in de meest populaire wijken van Rotterdam

Zoals hierboven al genoemd zijn de meest populaire wijken van Rotterdam in 2017:

 1. Prins-Alexander met 94905 inwoners
 2. Delfshaven met 75835 inwoners
 3. Feijenoord met 74040 inwoners
 4. Charlois met 66750 inwoners
 5. IJsselmonde met 60065 inwoners
 6. Kralingen-Crooswijk met 53700 inwoners
 7. Noord met 51800 inwoners

Gemiddelde woningwaarde in Rotterdam

Rotterdam kent totaal 309693 woningen op 1-1-2017. Als er wordt gekeken naar de WOZ-waarde van koopwoningen over de jaren heen. Is te zien dat de gemiddelde WOZ-waarde in 2015 een flinke dip heeft gekend. Zo was de gemiddelde waarde in 2013 nog 153000, terwijl die in 2015 is gezakt naar een gemiddelde WOZ-waarde van 146000. Momenteel is dit bedrag langzaam weer aan het stijgen en is hij eind 2017 weer op 153000 komen te staan. Dat is 3,4 procent meer ten opzichte van vorig jaar. Het landelijk gemiddelde ligt op 216000, fors hoger dus dan in Rotterdam.

Waar moet u op letten nu er zoveel verhuizingen zijn?

Doordat er steeds meer mensen besluiten te verhuizen, krijgen ook de verhuisbedrijven het drukker. Hou dus rekening met de volgende punten als u op zoek gaat naar een verhuisbedrijf in Rotterdam:

 • Verhuisbedrijven met onervaren medewerkers

Doordat verhuisbedrijven het druk hebben, worden er overal verhuizers vandaan gehaald. Sommigen hiervan hebben nauwelijks ervaring met verhuizen. Het is dus van belang dat deze nieuwe medewerkers goed worden begeleid door ervaren verhuizers om de verhuistechnieken goed onder de knie te krijgen. Niet ieder verhuisbedrijf investeert hierin, met als gevolg dat verhuizingen soms onnodig niet naar wens verlopen. Wanneer u ervan verzekerd wilt zijn dat nieuw personeel degelijk wordt opgeleid, kijk dan eens op de vacaturepagina van het bedrijf. Verhuizers Rotterdam leidt de nieuwe medewerkers zelf op en vindt dit heel belangrijk. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit van onze verhuizingen waarborgen.

 • Nieuwe verhuisbedrijven

Doordat er zoveel verhuizingen plaatsvinden, zijn er steeds meer nieuwe verhuisbedrijven ontstaan. Deze zijn niet per definitie slechte verhuisbedrijven, maar deze bedrijven bezuinigen vaak op posten als materieel. Materieel moet goed gecheckt en onderhouden worden om de veiligheid tijdens de verhuizingen te kunnen waarborgen. Wij raden u dan ook aan te kiezen voor een verhuisbedrijf dat gebruik maakt van veilig materieel en aantoonbare ervaring met verhuizingen binnen de regio. Denk hierbij aan betrouwbare verhuisliften, verhuiswagen en verhuisdozen.

Verhuizers Rotterdam is een verhuisbedrijf van Rotterdammers en kennen de stad op hun duimpje. Onze medewerkers helpen u graag vakkundig, snel en professioneel naar uw nieuwe woning. Ook verhuizingen buiten Rotterdam, zoals bijvoorbeeld naar Spijkenisse, Delft of Gouda behoren tot de mogelijkheden. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan.

125 Comments

 1. Atrothe
 2. uplisdill
 3. uplisdill
 4. Atrothe
 5. Edwardanaes
 6. Williammem
 7. Pedrosom
 8. Pedrosom
 9. Bryanmoide
 10. Bryanmoide
 11. WilliamStoma
 12. WilliamStoma
 13. Davidgen
 14. Brendandup
 15. Brendandup
 16. PeterTypop
 17. PeterTypop
 18. Waynever
 19. MarioPeali
 20. MarioPeali

Leave a Reply