Coronavirus / COVID-19 informatie

Lees meer

Tips voor verhuizen: met deze tips wordt uw verhuizing een eitje

Wij krijgen regelmatig vragen over hoe je nu het beste inpakt en over het verhuizen van bijzondere objecten. Wij hebben deze blog dan ook opgedeeld in deze twee onderwerpen.

Bijna verhuizen? Insider tips van een professionele verhuizer

Als professionele verhuizers weten we dat een verhuizing voor veel mensen een onzekere en stressvolle periode is. Verhuizen is immers niet iets dat u dagelijks doet. Het is dan ook niet altijd even gemakkelijk om uit te maken wat de beste manier is om te verhuizen. Wij geven u graag wat tips voor verhuizen die zeker van pas zullen komen bij uw verhuizing.

Tips voor inpakken bij een verhuizing

Elke verhuizing begint met de voorbereiding, en die bestaat voor een groot deel uit inpakken. Hoe u goed en slim inpakt? Deze tips helpen u om het inpakken zo efficiënt mogelijk te doen.

 • Begin op tijd.

Als u op tijd begint, scheelt dit vlak voor de verhuizing veel stress. Inpakken is vaak meer werk dan u denkt. Door op tijd te beginnen, hebt u uiteindelijk minder last van stress en hebt u ook direct tijd om uw spullen tijdens het inpakken uit te zoeken en overbodige spullen weg te doen. Zit zorgt ervoor dat u twee vliegen in één klap slaat: u hebt minder stress doordat u op tijd bent begonnen, u hebt direct opgeruimd en u hoeft minder spullen te verhuizen, wat ook weer uitpak- en inrichttijd scheelt in uw nieuwe woning.

 • Zorg voor voldoende inpakmateriaal.

Door direct voldoende inpakmateriaal in huis te halen, loopt u niet het risico dat u de inpakwerkzaamheden stil moet leggen omdat het materiaal op is. Als u eenmaal bezig bent, is het fijn én efficiënt om gelijk alle spullen in een bepaalde categorie in te pakken, bijvoorbeeld al het serviesgoed. Het kan dan veel stress en ergernis veroorzaken als halverwege de inpakmaterialen op zijn. Vindt u het moeilijk om in te schatten hoeveel verhuisdozen u nodig hebt? Maak dan gebruik van ons handige aanvraagformulier! Met dit formulier kunt u een prijs aanvragen voor een verhuizing bij Verhuizers Rotterdam, maar u kunt er ook mee berekenen hoeveel verhuisdozen u nodig hebt voor uw spullen.

 • Let op de kwaliteit van inpakmateriaal.

De ene verhuisdoos is de andere niet, en de ene rol bubbeltjesfolie is de andere niet. Let dus op de kwaliteit van de verhuismaterialen die u aanschaft. Verhuisdozen of inpakmateriaal van slechte kwaliteit kunnen resulteren in onnodige beschadigingen tijdens de verhuizing.

 • Bespaar kosten op inpakmateriaal.

Wilt u geen inpakmateriaal van slechte kwaliteit gebruiken, maar wel graag verhuizen met goedkoop inpakmateriaal? Denk dan eens na over verhuisdozen huren!

 • Hulp regelen bij het inpakken, ook bij spoedverhuizingen.

Komt u er toch achter dat het inpakken te veel werk is om alleen te doen? Onze verhuishulp staat voor u klaar. Ook op korte termijn komen wij graag bij u langs om u te helpen inpakken. Wij laten dan ook graag zien hoe wij inpakken en geven u nog meer tips bij verhuizen die van pas kunnen komen.

Tips voor verhuizen van bijzondere objecten

Het inpakken van kleding en boeken is voor de meeste mensen geen groot probleem. Met het verhuizen van bepaalde objecten hebben veel mensen meer moeite. Wij geven hieronder enkele tips voor het verhuizen van lastige objecten.

Tips voor verhuizen van het aquarium

 • Leeg of vol verhuizen.

Een aquarium leeg verhuizen is het gemakkelijkst, maar een aquarium vervoeren dat nog gedeeltelijk met water is gevuld, kan ook indien u geen lange reis maakt naar uw nieuwe huis. Dit is de manier die voor de vissen het minst stressvol is.

 • Vervoer vissen in het aquariumwater.

Of u uw vissen nu uit het aquarium haalt of niet: vervoer uw vissen altijd in het water waarin zij ook in het aquarium hebben gezwommen. Dit is hun natuurlijke leefomgeving. Als u de vissen abrupt in nieuw, schoon water doet om ze te vervoeren, kan dit slecht aflopen voor de vissen.

 • Aquarium inpakken met piepschuim.

Een leeg aquarium dient goed ingepakt te worden. Een goede manier om een aquarium in te pakken is met piepschuim. Bewaar bijvoorbeeld de piepschuim verpakkingen van grote elektronische apparaten en maak hiervan een ‘cocon’ voor het aquarium. Vermeld duidelijk op de verpakking dat de inhoud breekbaar is en maak duidelijk welke kant de bovenkant is.

 • Meer tips voor het verhuizen van een aquarium?

Lees dan onze pagina ‘Aquarium verhuizen’.

Tips voor verhuizen van een Amerikaanse koelkast

 • Meet van tevoren of de koelkast door alle doorgangen past.

Als u met een zware koelkast aan het sjouwen bent, is niets zo vervelend als erachter komen dat de koelkast niet door een doorgang past. Meet daarom van tevoren goed na of u de koelkast ook daadwerkelijk kunt vervoeren via de route die u voor de verhuizing in gedachten hebt.

 • Pak de koelkast goed in.

Zorg dat de koelkast niet alleen goed beschermd is tegen krassen en deuken aan de buitenkant, maar denk er ook aan de lades, losse opberghulpjes (zoals eierhouders) en glazen planken te verwijderen of goed vast te maken. Zo voorkom je dat je de koelkast en eventuele andere zaken beschadigt.

 • Vervoer de koelkast rechtop.

Een koelkast moet altijd rechtop vervoerd worden in verband met het koelmiddel dat niet te veel heen en weer geschud moet worden.

 • Koelkast niet direct na de verhuizing in gebruik nemen.

De koelvloeistof die in de koelkast zit, heeft even tijd nodig om na transport weer tot rust te komen. Laat de koelkast dan ook eerst een paar uur uitstaan en stilstaan voordat u hem weer in gebruik neemt.

 • Meer tips over het verhuizen van een koelkast gezocht?

Voor meer tips over hoe een koelkast verhuisd moet worden, kunt u ons artikel ‘Amerikaanse koelkast verhuizen’ lezen.

Tips voor verhuizen van een wasmachine

 • Zorg voor voldoende mankracht.

Een wasmachine is zwaar en heeft een onhandig formaat. Probeer daarom nooit om met te weinig mankracht een wasmachine te vervoeren: dit is vragen om problemen. Probeer dus bijvoorbeeld niet om een wasmachine alleen te vervoeren.

 • Vervoer de wasmachine rechtop.

Evenals de koelkast moet de wasmachine rechtop vervoerd worden.

 • Gebruik de juiste materialen.

Materialen die goed van pas kunnen komen bij het verhuizen van een wasmachine, zijn een steekkarretje of hondje, een traploper, een transportzak speciaal voor wasmachines en tilbanden voor een wasmachine. Vergeet de trommel van de wasmachine ook niet vast te zetten met de bijbehorende transportbouten.

 • Meer tips om uw wasmachine goed te verhuizen.

Lees ons artikel over het verhuizen van een wasmachine voor meer informatie over dit onderwerp.

Tips voor verhuizen van een dressoirkast

 • Bescherm de dressoirkast goed.

Door de dressoirkast (vooral de uitstekende delen zoals de poten) goed in te pakken, beschermt u zowel de dressoirkast als de rest van uw interieur. Geverfde kasten en meubelen hebben soms de neiging om af te geven als ze langs andere objecten schuren. Dit is ook te voorkomen door uw dressoirkast goed in te pakken.

 • Regel voldoende mankracht.

­Een dressoirkast is vaak groot en daardoor zwaar. Schuiven over de vloer kan uitlopen op een beschadigde vloer en beschadigde poten van de dressoirkast, dus zorg voor voldoende mankracht om de dressoirkast te tillen. Is de dressoirkast demontabel? Dan is het (gedeeltelijk) demonteren van het meubel vaak de gemakkelijkste manier om het te vervoeren.

 • Plak lades en deuren dicht.

Lades die plotseling uit het meubel vallen of kastdeurtjes die opengaan tijdens het transport kunnen voor schade zorgen aan zowel het meubel zelf als andere objecten. Dichtplakken van deuren en lades kost weinig tijd, maar maakt het vervoer van een dressoirkast een stuk veiliger.

 • Dressoirkast verhuizen: meer tips

Voor meer verhuistips over dressoirkasten kunt u ons artikel ‘Dressoirkast verhuizen’ lezen.

Professionele verhuizers helpen u verhuizen met elke verhuizing

Met bovenstaande tips wordt een verhuizing een stukje overzichtelijker. Twijfelt u erover of u uw verhuizing wel zelf wilt uitvoeren? Vraag dan eens vrijblijvend een offerte aan bij VerhuizersRotterdam. Via ons online aanvraagformulier kunt u allereerst kosteloos berekenen wat uw verhuizing ongeveer kost. Wij regelen allerlei soorten verhuizingen zoals:

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een ‘gewone’ verhuizing of een gezinsverhuizing.

Wilt u de berekening voor uw verhuizing omzetten in een offerte, dan doet u dit met slechts een druk op de knop.

Verhuizen door heel Nederland

Onze professionele verhuisservice is door heel Nederland beschikbaar. Wij fungeren bijvoorbeeld als verhuisbedrijf Zoetermeer, verhuisbedrijf Dordrecht, verhuisbedrijf Delft en alle gemeenten in de omgeving Rotterdam zoals een verhuisbedrijf Ridderkerk.

Leave a Reply