Verhuizen brengt vaak stress met zich mee. Wat moet u allemaal regelen, wanneer begint u met inpakken? Hoe pakt u het best in? En zou het niet handig zijn om tussendoor ook nog al uw spullen uit te zoeken en alles wat overbodig is weg te doen?

Al met al kan een verhuizing een hoop stress en geregel met zich meebrengen. Dit gevoel kan nog versterkt worden als u spullen hebt die lastig te vervoeren zijn, zoals

Daarnaast kunnen breekbare zaken als een aquarium een ware stressfactor zijn, zowel voor als tijdens de verhuizing.

Wij hebben als professionele verhuizers in de regio Rotterdam ruime ervaring in verhuizingen en delen onze specialistische kennis graag met u. In dit artikel reiken we u daarom graag handvatten aan die zeker van pas zullen komen als u een aquarium hebt en dit wilt verhuizen.

Vraag online een offerte aan

Aquarium verhuizen: van tevoren leeghalen?

Het grote probleem bij de verhuizing van een aquarium is natuurlijk dat het geheel van glas is, en dus uitermate breekbaar is. Daarnaast is een aquarium ook zwaar, zeker als het gevuld is met water.

Uw aquarium verhuizen met een laagje water

Het is afhankelijk van het soort aquarium hoe u uw aquarium het beste kunt verhuizen. Een niet al te groot aquarium zou met een laagje water erin verhuisd kunnen worden. Zo blijft het ecosysteem zo veel mogelijk in stand, wat ervoor zal zorgen dat ook uw vissen zo min mogelijk lijden onder uw verhuizing.

Het laagje water in het aquarium tijdens het vervoer mag echter niet te groot zijn. Een te zwaar aquarium kan door het gewicht van te veel water barsten. Daarnaast bestaat er het gevaar dat een te grote laag water tijdens het vervoer over de rand heen gaat klotsen.

Of het haalbaar is uw aquarium inclusief een laagje water te verhuizen, hangt uiteraard ook af van de afstand die overbrugd moet worden. Een verhuizing binnen de stad of naar het volgende dorp is gemakkelijker met een gedeeltelijk gevuld aquarium dan een verhuizing van Maastricht naar Groningen.

Uw aquarium leeg verhuizen

Een groot aquarium is niet met een laagje water erin te verhuizen; het wordt dan te zwaar, waardoor het glas kan barsten. We raden u dus aan een groot aquarium compleet leeg te maken. Spoel het water echter niet door de gootsteen, want u hebt het nodig om uw vissen in te verhuizen.

Het lege aquarium is al gemakkelijker te verhuizen dan een aquarium dat gedeeltelijk gevuld is, maar het is alsnog een zeer breekbaar object. Pak het aquarium daarom goed in, bijvoorbeeld in piepschuim, en zorg dat het aquarium in de normale positie in de verhuiswagen geladen wordt, dus staand op de bodem. Om ervoor te zorgen dat dit sowieso gebeurt, kunt u expliciet op de verpakking vermelden met welke kant naar boven het aquarium geplaatst dient te worden.

Vissen verhuizen

Gebruik het water uit het aquarium om uw vissen in te vervoeren. Dit is hun natuurlijke leefomgeving, en om de stress te minimaliseren die uw vissen tijdens de verhuizing ervaren, is het dus altijd aan te raden hen in aquariumwater te vervoeren.

Er zijn verschillende manieren waarop u uw vissen kunt vervoeren.

  • U kunt ervoor kiezen de vissen in vistransportzakjes te vervoeren. Zorg er dan voor dat u, naast voldoende water, ook voldoende lucht in het zakje laat voordat u het dichtknoopt. Hoe meer contactoppervlak tussen het water en de lucht, hoe beter. Om dit te bereiken, kunt u grotere zakjes kopen, die u liggend vervoert. Ook aquariumplanten kunt u in transportzakjes vervoeren.
  • Voor langere afstanden kan het gemakkelijker zijn uw vissen te vervoeren in een afsluitbare emmer. Ook deze emmer vult u met aquariumwater, om de vissen zo veel mogelijk in hun vertrouwde omgeving te houden. De emmers, die naast aquariumwater uiteraard voldoende lucht dienen te bevatten, isoleert u aan de buitenkant met bijvoorbeeld krantenpapier. Zo behoudt het water zo veel mogelijk zijn temperatuur.

Uw aquarium zorgvuldig en professioneel verhuisd

Een verhuizing zorgt al voor genoeg stress. Als u daarbij ook nog extra zorg en aandacht aan de verhuizing van uw vissen en aquarium moet besteden, kan het erg fijn zijn te kunnen vertrouwen op een verhuisservice die ruime ervaring heeft in efficiënte en stressvrije verhuizingen.

Verhuizers Rotterdam is u graag van dienst bij de verhuizing van uw inboedel. Ook voor een zorgvuldige verhuizing van uw aquarium kunt u bij ons terecht. Wij voorzien u daarnaast graag van verhuismaterialen om uw aquarium en andere inboedel met grote zorg in te kunnen pakken.

Vraag online een offerte aan