Top 7 beste landen om te emigreren in Europa

Verhuizen naar een ander land in Europa, staat dat op uw wensenlijstje? Misschien vanwege het zonnige weer, de groene natuur of gewoon voor het avontuur en de bijzondere ervaring. Elk land in Europa heeft eigen charmes en voordelen om te wonen. Maar wat zijn nu de beste landen om te emigreren? Verhuisbedrijf Verhuizers Rotterdam vertelt je graag over de top 7 beste landen om te emigreren in Europa.

1. Spanje: waar zon, zee en cultuur samenkomen

Wie naar Spanje verhuisd, kan genieten van een heerlijk warm klimaat, prachtige stranden, rijke cultuur en betaalbare kosten van levensonderhoud. Wonen in Spanje is dan ook een stuk goedkoper dan in Nederland. Of u nu voor een rustige woning op een berg of in een altijd levendige stad zoals Barcelona of Madrid gaat, in Spanje is het heerlijk wonen.

Emigreren naar Spanje

2. Duitsland: hier is alles goed geregeld

Hoewel u misschien niet voor het klimaat naar Duitsland zou verhuizen, is het een fijn land om naar te emigreren. Zo is de gezondheidszorg in Duitsland erg goed en is universitair onderwijs voor binnen- en buitenlandse studenten gratis. Ook hier liggen de kosten voor het levensonderhoud lager dan in Nederland. Zo bespaart u bijvoorbeeld op de prijs van uw huis, op belasting en op benzine.

Emigreren naar Duitsland

3. Frankrijk: wonen in het land van kunst en cultuur

Velen verhuizen naar Frankrijk voor de rust, de prachtige landschappen en om niet te vergeten: de Franse keuken. Het leven in Frankrijk is ontspannen en is erg gefocust op kunst, cultuur en genieten van het leven. Maar ook de scholen zijn in Frankrijk goed. Uw kind is hier dus in goede handen. Een ander voordeel van emigreren naar Frankrijk is dat u op korte afstand van Nederland bent. Mocht u dus een keer terug naar Nederland willen, kan dat gemakkelijk met de trein, auto of het vliegtuig.

Emigreren naar Frankrijk

4. Zwitserland: het land van rust en natuur

Emigreren naar Zwitserland betekent genieten van rust, natuur en van een hoge levensstandaard. De economie van Zwitserland is namelijk hoog ontwikkeld, er is een lage werkeloosheid en de kwaliteit van huisvesting behoort tot de beste ter wereld. En dan zijn we er nog niet, want wat dacht u van prachtige parken, bergen, grotten, wateren en valleien? In Zwitserland vindt u het allemaal. Goed om te weten: Zwitserland heeft de schoonste lucht ter wereld.

Emigreren naar Zwitserland

5. Zweden: heerlijk wonen in het groen

De levensverwachting in Zweden is één van de hoogste ter wereld. Dat komt omdat de mensen die er wonen erg gelukkig zijn en omdat de kosten voor de gezondheidszorg betaalbaar zijn. Hogescholen en universiteiten zijn gratis voor iedereen uit de Europese Unie. Bent u een natuurliefhebber? Dan voelt u zich in Zweden snel thuis. Tussen de indrukwekkende en uitgestreken natuurgebieden is het hier namelijk in alle rust wonen.

Emigreren naar Zweden

6. Noorwegen: thuis tussen de fjorden

Zegt u Noorwegen, dan zegt u adembenemende natuur met fjorden, bergen en grote bossen. De activiteiten die u in Noorwegen buiten kunt ondernemen zijn eindeloos. Wandelen, skiën of bijvoorbeeld mountainbiken? In Noorwegen doet u dit in alle rust. Een ander voordeel van emigreren naar Noorwegen is dat veel inwoners goed Engels spreken. Al van jongs af aan leren kinderen namelijk Engels op school.

Emigreren naar Noorwegen

7. Portugal: bourgondisch leven in het zuiden

Wie van de zuidelijke levensstijl houdt, voelt zich in Portugal direct thuis. De zon, mooie stranden, lekkere wijnen en verse vis staan garant voor de Portugese cultuur. Ook de inwoners van Portugal zijn erg gastvrij en nemen u graag in hun cultuur mee. In dit land zijn de levenskosten lager dan in Nederland, maar daar is het inkomen ook naar. Kortom: in Portugal is het als Bourgondiër heerlijk leven.

Emigreren naar Portugal

Verhuizen naar het buitenland met Verhuizers Rotterdam

Gaat u binnenkort naar het buitenland verhuizen? Misschien wel vanuit Zoetermeer, Delft, Gouda of een andere plek in Nederland. En kan u hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan bent u bij Verhuizers Rotterdam aan het juiste adres. Onze verhuizers verhuizen regelmatig mensen van Nederland naar het buitenland.

Onze ervaren verhuizers hebben de juiste middelen om uw persoonlijke spullen snel, veilig en goedkoop van A naar B te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een professionele verhuislift en verhuiswagen. Benieuwd hoe we het u makkelijker kunnen maken? Neem vrijblijvend contact met ons op! We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.