Top 7 beste landen om te emigreren in Europa

Verhuizen naar een ander land in Europa, staat dat op uw wensenlijstje? Misschien vanwege het zonnige weer, de groene natuur of gewoon voor het avontuur en de bijzondere ervaring. Elk land in Europa heeft eigen charmes en voordelen om te wonen. Maar wat zijn nu de beste landen om te emigreren? Verhuisbedrijf Verhuizers Rotterdam vertelt je graag over de top 7 beste landen om te emigreren in Europa.

1. Spanje: waar zon, zee en cultuur samenkomen

Wie naar Spanje verhuisd, kan genieten van een heerlijk warm klimaat, prachtige stranden, rijke cultuur en betaalbare kosten van levensonderhoud. Wonen in Spanje is dan ook een stuk goedkoper dan in Nederland. Of u nu voor een rustige woning op een berg of in een altijd levendige stad zoals Barcelona, Madrid of Valencia gaat, in Spanje is het heerlijk wonen.

Emigreren naar Spanje

2. Duitsland: hier is alles goed geregeld

Hoewel u misschien niet voor het klimaat naar Duitsland zou verhuizen, is het een fijn land om naar te emigreren. Duitsland is relatief dichtbij, de lage huizenprijzen, de lage kosten voor autorijders en de goede gezondheidszorg zijn maar een aantal enkele voordelen van het leven in Duitsland. In Duitsland is ook het universitair onderwijs voor binnen- en buitenlandse studenten gratis. De gemoedelijke bevolking en de vele ruimte in het land maakt Duitsland  voor Nederlanders een fijne plek om te wonen!

Emigreren naar Duitsland

3. Frankrijk: wonen in het land van kunst en cultuur

Velen verhuizen naar Frankrijk voor de rust, de prachtige landschappen, het gemoedelijke klimaat en om niet te vergeten: de Franse keuken. Het leven in Frankrijk is ontspannen en is erg gefocust op kunst, cultuur en genieten van het leven. Maar ook de scholen zijn in Frankrijk goed. Uw kind is hier dus in goede handen. Een ander voordeel van emigreren naar Frankrijk is dat u op korte afstand van Nederland bent. Mocht u dus een keer terug naar Nederland willen, dan zijn er voldoende mogelijkheden, zo kan u zich gemakkelijk verplaatsen met de trein, auto of het vliegtuig.

Emigreren naar Frankrijk

4. Zwitserland: het land van rust en natuur

Emigreren naar Zwitserland betekent genieten van rust, natuur en van een hoge levensstandaard. De economie van Zwitserland is namelijk hoog ontwikkeld, er is een lage werkeloosheid veel goed betaald werk en de kwaliteit van huisvesting behoort tot de beste ter wereld. En dan zijn we er nog niet, want wat dacht u van prachtige parken, bergen, grotten, wateren en valleien? In Zwitserland is genoeg te doen en vindt u het allemaal. Een leuk weetje: Zwitserland heeft de schoonste lucht ter wereld, mooi meegenomen!

Emigreren naar Zwitserland

5. Zweden: heerlijk wonen in het groen

Als je besluit te emigreren naar Zweden, kies je voor rust en ruimte. De levensverwachting in Zweden is één van de hoogste ter wereld. Dat komt omdat de mensen die er wonen erg gelukkig zijn en omdat de kosten voor de gezondheidszorg zeer betaalbaar zijn. Hogescholen en universiteiten zijn gratis voor iedereen uit de Europese Unie. Bent u een natuurliefhebber? Dan voelt u zich in Zweden snel thuis. Tussen de indrukwekkende en uitgestreken natuurgebieden is het hier namelijk in alle rust wonen.

Emigreren naar Zweden

6. Noorwegen: thuis tussen de fjorden

Zegt u Noorwegen, dan zegt u adembenemende natuur met fjorden, bergen en grote bossen, maar ook rust en ruimte. De activiteiten die u in Noorwegen buiten kunt ondernemen zijn eindeloos. Wandelen, skiën of bijvoorbeeld mountainbiken? In Noorwegen doet u dit in alle rust. Een ander voordeel van emigreren naar Noorwegen is dat veel inwoners goed Engels spreken. Al van jongs af aan leren kinderen namelijk Engels op school.

Emigreren naar Noorwegen

7. Portugal: bourgondisch leven in het zuiden

Wie van de zuidelijke levensstijl houdt, voelt zich in Portugal direct thuis. De zon, mooie stranden, lekkere wijnen en verse vis staan garant voor de Portugese cultuur. Ook de inwoners van Portugal zijn erg gastvrij, spreken over het algemeen goed Engels en nemen u graag in hun cultuur mee. In dit land zijn de levenskosten lager dan in Nederland, maar daar is het inkomen ook naar. Kortom: in Portugal is het als Bourgondiër heerlijk leven.

Emigreren naar Portugal

Verhuizen naar het buitenland met Verhuizers Rotterdam

Gaat u binnenkort naar het buitenland verhuizen? Misschien wel vanuit Zoetermeer, Delft, Gouda of een andere plek in Nederland. En kan u hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan bent u bij Verhuizers Rotterdam aan het juiste adres. Onze verhuizers verhuizen regelmatig mensen van Nederland naar het buitenland.

Onze ervaren verhuizers hebben de juiste middelen om uw persoonlijke spullen snel, veilig en goedkoop van A naar B te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een professionele verhuislift en verhuiswagen. Benieuwd hoe we het u makkelijker kunnen maken? Neem vrijblijvend contact met ons op! We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.