Op zoek naar een seniorenwoning Rotterdam? Dit zijn de 5 fijnste wijken in Rotterdam

Verhuizen naar een seniorenwoning is een belangrijke stap in uw leven. Bij het voorbereiden van de verhuizing komen er veel taken op u af. Een van de belangrijkste taken is om een geschikte en vooral fijne seniorenwoning in Rotterdam te vinden. Dat is een plek waar u zich thuis voelt en waar u rustig kunt wonen. Om u te helpen bij het vinden van een geschikte seniorenwoning, heeft Verhuizers Rotterdam de 5 fijnste wijken in Rotterdam voor senioren op een rijtje gezet.

1. Kralingen – groen en gezellig

Kralingen is een populaire wijk onder senioren en ligt in het oosten van Rotterdam. De wijk heeft naast mooie historische panden en rustige straten ook verschillende stukken groen om heerlijk in te wandelen of om even van de natuur te genieten. Voorbeelden zijn het Kralingse Bos, Park Rozenburg en de botanische tuin Arboretum Trompenburg. In Kralingen vindt u ook andere faciliteiten zoals winkeltjes en gezellige cafés en eetgelegenheden.

2. Hillegersberg – gemoedelijk en rustig

Hillegersberg is een wijk waar een gemoedelijke sfeer hangt en waar u kunt genieten van rust. De wijk ligt aan de Bergse Plas in het noorden van Rotterdam. In het oude centrum van Hillegersberg vindt u een gezellige dorpskern met verschillende winkels en restaurants. Handig om te weten is dat in de omgeving van Hillegersberg, zich een aantal zorg en medische voorzieningen bevinden.

3. Overschie – goed bereikbaar en sfeervol

Overschie is een sfeervolle en geschiedenisrijke wijk in het westen van Rotterdam. De wijk wordt gekenmerkt door rustige straten, historische gebouwen en een goede bereikbaarheid. Dat Overschie goed bereikbaar is, is vooral handig voor als u bezoek ontvangt. Ook heeft Overschie een gezellig centrum waar u alle dagelijkse boodschappen kunt halen en verschillende huisartsenpraktijken vindt.

4. Ommoord – natuurrijk en veel faciliteiten

Als u rust en natuur belangrijk vindt, dan voelt u zich direct in Ommoord thuis. Ommoord ligt in het noordoosten van Rotterdam. De wijk is ruim opgezet, heeft mooie brede lanen en bosgebied genaamd het Lage Bergse Bos. Naast recreëren in het bosgebied, hoeft u Ommoord niet te verlaten voor boodschappen of een medische afspraak. Ommoord beschikt namelijk over diverse winkelcentra en gezondheidsvoorzieningen.

5. Prinsenland – steeds populairder en fijne voorzieningen

Prinsenland is oorspronkelijk ontwikkeld als gezinswijk in het oosten van Rotterdam. Tegenwoordig trekken er steeds meer senioren naar deze rustige wijk. Dat is niet zomaar. Prinsenland heeft namelijk fijne voorzieningen. In de buurt vindt u verschillende soorten winkels en gezondheidscentra. Nog een voordeel: op ongeveer 10 minuten rijden ligt het Kralingse Bos. Vanuit Prinsenland kunt u hier naartoe trekken voor een heerlijke fiets- of wandeltocht.

Seniorenverhuizing Rotterdam: geen stress en zorgen

Als u een fijne seniorenwoning in Rotterdam heeft gevonden, komt de verhuizing in zicht. Dat is niet altijd even makkelijk, omdat de verhuizing een grote klus is waar u mogelijk tegenop ziet. Het vraagt namelijk zowel mentaal als fysiek heel wat van u.

Geen zorgen. Onze verhuizers kunnen u helpen met verhuizen en nemen de zware taken voor u uit handen. Ze verhuizen u in alle rust met onze seniorenverhuizing. Zo hoeft u zelf niet te slepen en sjouwen met zware dozen en meubels en houdt u tijd over om op een rustige manier aan de nieuwe woning te wennen. Vindt u het fijn om ook wat extra hulp te krijgen met bijvoorbeeld het inpakken van uw spullen? Onze ervaren verhuishulp helpt u hierbij.

Voordelen van een senioren verhuizing

  • Uw dierbare spullen snel en veilig verhuisd met onze eigen verhuislift en verhuiswagen
  • Zelf geen zware spullen hoeven tillen
  • Zonder stress en zorgen intrek in de nieuwe woning nemen
  • Meer mentale en fysieke energie overhouden

Bent u benieuwd wat Verhuizers Rotterdam voor u kan betekenen? Vul dan vrijblijvend ons aanvraagformulier in. Binnen 2 uur ontvangt u een indicatie van de prijs. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.