Wat kost een verhuizing?

Door het van alles moeten regelen tijdens een verhuizing, kan er veel stress ontstaan. Zo moet u alles regelen met de makelaar en tegelijkertijd bedenken hoe u alle spullen van uw oude woning naar uw nieuwe woning overbrengt. Hoe fijn zou het zijn als u daar niet meer over na hoeft te denken? Een mogelijkheid is dan om een verhuisbedrijf in te huren. Maar wat kost een verhuizing bij een verhuisbedrijf? In deze blog geven wij u daar antwoord op.

Kosten verhuizing

Op de vraag wat kost een verhuizing is niet zo 1, 2, 3 antwoord te geven. De kosten van een verhuizing liggen namelijk aardig uit elkaar, en verschillen per individuele situatie. Zo kan een verhuizing 350 euro kosten, maar ook 2000 euro. Dit is afhankelijk van meerdere factoren: wat voor type verhuisbedrijf het is, wat de grootte van uw inboedel is en of u aanvullende diensten wilt huren zoals bijvoorbeeld een verhuislift.

Invloeden kosten van uw verhuizing

De uiteindelijke kosten voor een verhuizing zijn heel verschillend. Een belangrijke factor is wat voor type verhuisbedrijf u inhuurt. Als het een erkend verhuisbedrijf is betaalt u meer dan bij een niet-erkend verhuisbedrijf. Naast wat voor type bedrijf u inhuurt, hebben de volgende factoren invloed op de kosten van uw verhuizing:

  • De grootte van uw inboedel. Dit is een belangrijke factor aangezien een groot gedeelte van de verhuiskosten hier afhankelijk van zijn. Het heeft invloed op de grootte van de verhuiswagen, het aantal benodigde verhuiswagens en verhuizers maar ook hoeveel uren de verhuizing in beslag neemt.
  • Het moment waarop u verhuist. Het is zo dat verhuisbedrijven vaak meer vragen voor drukkere periodes. Aangezien veel mensen in het weekend willen verhuizen, is dat vaak duurder. Ook de zomer is een relatief drukke periode.
  • De afstand tussen uw huidige woning en uw nieuwe woning. Er is een verschil tussen of u een straat verder gaat wonen of een dorp verder. Dit heeft dan ook invloed op uw kosten. Een verhuisbedrijf vraagt mogelijk meer geld als ze meer kilometers moeten afleggen, vanwege hogere benzinekosten en langere reistijd.
  • De bereikbaarheid van uw woning. Wanneer uw woning makkelijk te bereiken is voor de verhuizers, kost het de verhuizers minder tijd. De verhuiskosten vallen dan lager uit doordat het minder tijd kost om te verhuizen.
  • Waar u woont. Prijzen kunnen verschillen per stad/regio.
  • Extra kosten voor bijkomende diensten. Naast de standaardtarieven kunt u er ook voor kiezen om extra diensten erbij te huren. Zo kunnen de verhuizers helpen bij het inpakken en uitpakken van de dozen, maar ook bij het monteren en demonteren van meubels. En soms is er een parkeervergunning nodig voor verhuiswagens.
  • Woning met lift of zonder lift. Als de woning geen lift heeft of de lift is te klein voor (een deel van) uw meubels, is het mogelijk dat u een verhuislift moet huren.

Verhuizen met een verhuislift in Wassenaar

Wat gaat uw verhuizing kosten?

Doordat de verhuiskosten per individu zo erg uit elkaar kunnen liggen, is het voor een verhuisbedrijf moeilijk om van tevoren in te schatten wat een verhuizing kost. Vaak kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen waar er gekeken wordt naar uw persoonlijke situatie, zo ook bij ons. Dat doet u gelijk via deze link. Het enige wat u hoeft te doen is een formulier invullen met uw gegevens. Binnen 10 minuten ontvangt u een gerichte prijsindicatie per email.