Internationaal verhuizen? Denk hieraan!

Internationele verhuizingen

Internationale verhuizing

U hebt de beslissing genomen om Nederland te verlaten. Er staat een internationale verhuizing op het programma: u hebt bijvoorbeeld besloten naar België of Spanje te emigreren.

Een internationale verhuizing is een ingrijpende gebeurtenis en vaak een keerpunt in uw leven. U staat op het punt een geheel nieuw leven op te bouwen op een nieuwe plek. U laat veel achter, maar neemt zeker ook spullen mee naar uw nieuwe woonplaats. Als professioneel verhuisbedrijf Rotterdam hebben we ruime ervaring met internationale verhuizingen. In dit blogartikel geven we graag een aantal tips voor internationale verhuizingen.

Tips bij internationaal verhuizen: wat neem ik mee, wat blijft achter?

Ik ga internationaal verhuizen en ik neem mee…

Het valt niet mee om al uw spullen uit te zoeken. Bij een normale verhuizing valt de hoeveelheid werk vaak al tegen, maar bij een internationale verhuizing moet u vaak nog beter nadenken over het opruimproces. Wat neem ik mee, wat laat ik achter? Wat doe ik met de spullen die ik achterlaat, wil ik die houden of doe ik ze weg?

Hier vindt u een emigratie checklist en tips om doelbewuster en sneller in te pakken.

Meenemen of wegdoen? Het grote uitzoekwerk bij een verhuizing

Aan de meeste verhuizingen, of het nu nationale of internationale verhuizingen zijn, gaat een opruimtraject vooraf. Een verhuizing is immers het ideale moment om schoon schip te maken.

Bovendien hoeven de spullen die u nu wegdoet, niet ingepakt en meeverhuisd te worden, wat aanzienlijk kan schelen in de moeite en de kosten die een verhuizing met zich meebrengen.

Om u te helpen bij het uitzoekproces van uw spullen, delen wij graag enkele vragen met u die kunnen dienen als opruimrichtlijnen:

  • Welke spullen hebt u het afgelopen jaar niet gebruikt? Vaak gaat het hier om de spullen die achteraan op zolder liggen of die in de garage in de weg staan. Ook achterin kasten stapelen zich vaak zaken op die nooit uit de kast komen.
  • Weet u, voordat u de kast opendoet, te benoemen welke items erin zitten? De items die u zich niet meer kunt herinneren, hebben blijkbaar weinig betekenis voor u. Dit zijn de items die het eerst in aanmerking komen om weg te doen.
  • Kunt u zich voorstellen dat u een object in uw nieuwe woonplaats gaat gebruiken? Bij internationaal verhuizen is deze vraag van groot belang. Door kritisch naar uw spullen en uw nieuwe woonland te kijken, voorkomt u dat u straks precies de verkeerde spullen meeneemt bij uw internationale verhuizing.
  • Wordt u blij van een object, bijvoorbeeld doordat u de kleur of vorm ervan u aanspreekt of omdat het goede herinneringen oproept? Of hebt u eigenlijk geen idee meer waarom u een artikel in de kast hebt staan?

Meenemen bij een internationale verhuizing

Zoek vóór uw internationale verhuizing zoveel mogelijk informatie bij elkaar die u een beeld kan geven van hoe uw leven eruit gaat zien in uw land van bestemming. Voorbeelden van vragen waarop een antwoord handig is, zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe ziet uw huisvesting op de plaats van bestemming eruit? Huurt u bijvoorbeeld een gemeubileerd huis, of koopt u een huis zonder inboedel in uw land van bestemming? Dan weet u dat u, als u wilt, uw huidige meubels (gedeeltelijk) kunt meenemen. Bij een gemeubileerd huis is het verstandig te informeren welk huisraad voorhanden is en welk huisraad u zelf mee moet nemen.
  • Hoe is het klimaat in het land waar u naartoe verhuist? In landen rond de evenaar is het bijvoorbeeld altijd warm, dus het is dan niet nodig een grote hoeveelheid warme kleding mee te nemen.
  • Hoe zal uw dagindeling eruitzien in uw nieuwe woonland? Gaat u bijvoorbeeld veelal werken of juist ontspannen? Als u vooral veel werkt, is het niet nodig een grote hoeveelheid vrijetijdsartikelen en -kleding mee te nemen.
  • Hebt u al contacten in het land waar u naartoe verhuist? Maak hier dan zeker gebruik van om meer te weten te komen over uw nieuwe woonplaats en de plaatselijke gebruiken en gewoonten. Dit kan u helpen in uw inpakbeslissingen.
  • Welke objecten maken uw huidige huis tot een thuis? Het kan fijn zijn enkele waardevolle herinneringen om u heen te hebben die u een vertrouwd gevoel geven. Die ene foto van uw hele vriendengroep bijvoorbeeld, of die vaas die u aan een bepaald familielid doet denken.

Bedenk u dat u aan de start staat van een hele nieuwe manier van leven. Het kan fijn zijn enkele waardevolle herinneringen om u heen te hebben die u een vertrouwd gevoel geven. Die ene foto van uw hele vriendengroep bijvoorbeeld, of die vaas die u aan een bepaald familielid doet denken.

Bij elke verhuizing, dus ook bij een internationale verhuizing, is het handig om een tas of koffer voor ‘handbagage’ te reserveren. Hierin stopt u de spullen die u steeds binnen handbereik moet hebben tijdens de verhuizing en de paar dagen daarna. Denk aan belangrijke papieren, paspoorten, tickets, sleutels, schone kleding, eten en drinken, toiletartikelen, een EHBO-doos…

Gaat u vliegen naar uw bestemming? Wees er dan op bedacht dat er voorschriften gelden voor bijvoorbeeld het meenemen van vloeistoffen in uw handbagage.

Houd ook rekening met seizoenen die eventueel anders lopen dan in Nederland. Een internationale verhuizing starten in uw zomerse outfit is niet handig als het in het land van bestemming vriest.

Internationaal verhuizen: wat laat ik achter?

Bij een internationale verhuizing zullen er ook veel spullen zijn die niet mee hoeven te verhuizen naar uw nieuwe woonplaats. Aan de hand van bovenstaande vragen hebt u waarschijnlijk al heel wat spullen aan de kant gelegd: die hoeven niet mee.

Nu is de vraag: wat doet u met de spullen die u niet mee wilt of kunt nemen naar uw nieuwe woonland?

Om deze vraag te beantwoorden, is het cruciaal om te weten of u op termijn van plan bent weer terug naar Nederland te verhuizen. Gaat u internationaal verhuizen en blijft u maar een bepaalde tijd in het buitenland wonen, dan bestaat de mogelijkheid spullen op te slaan. Zo hebt u bijvoorbeeld meubels, huisraad en kleding weer tot uw beschikking op het moment dat u weer terugverhuist naar Nederland.

Spullen opslaan of wegdoen

U kunt hiervoor een opslag huren bij een bedrijf, of vraag eens rond bij familie, vrienden en bekenden of zij opslagruimte over hebben in de schuur of op zolder. Tijdelijke opslag kan ook een uitkomst zijn als u uw spullen in etappes wilt laten verhuizen naar het buitenland.

Spullen die nog goed zijn maar die u toch niet meer hoeft, kunt u doneren aan bijvoorbeeld een kringloopwinkel. Veel kringloopwinkels bieden zelfs een ophaalservice voor grote hoeveelheden, zodat u met één telefoontje van uw overbodige spullen af bent.

Familieleden, vrienden en bekenden zouden al jaren op dat ene lampje kunnen azen dat u nu net wegdoet. Ga na of u mensen in uw omgeving blij kunt maken met spullen die u wegdoet. Dit creëert win-winsituaties. U bent blij dat u van een object af bent en u maakt er een bekende blij mee.

Verhuizers Rotterdam: ook voor internationale verhuizingen

Als kwalitatief verhuisbedrijf hebben wij uitgebreide ervaring met internationale verhuizingen. Gaat u emigreren? Bij ons is uw internationale verhuizing in goede handen.

Tarieven internationaal verhuizen

Wij laten u graag onze tarieven bij internationaal verhuizen weten. Verstuur hiervoor eenvoudig en snel een aanvraag door te klikken op de knop ‘Bereken Direct’, rechtsboven op deze pagina.

Internationaal verhuizen? Denk hieraan!
Beoordeel deze pagina.

Leave a Reply