Verhuislijst maken, wat je vooral niet moet vergeten

De grote dag zit er aan te komen; de verhuizing. Een duidelijke verhuislijst maken zorgt ervoor dat u geen dingen vergeet. Zo voorkomt u dat u vastloopt tijdens het verhuizen. Een onaangename verassing als u het zo druk heeft zit u uiteraard niet op te wachten. Door deze tekst komt u precies te weten hoe u een verhuis stappenplan moet opstellen en welke onderwerpen en niet in kunnen ontbreken.

Stap 1: Een verhuislijst maken

Een verhuislijst maken van alle spullen die mee moeten met de verhuizing is belangrijk. Zo weet u waar u aan toe bent en hoeveel tijd het inpakken van deze spullen ongeveer in beslag zal nemen. Houd hier ook rekening met de grote meubels die misschien lastig in te pakken zijn. Het is belangrijk dat u bij elke stap een inschatting maakt hoe lang u voor een stap nodig denkt te hebben. Schat dit ruim in, zodat onverwachtste verassingen geen roet in de planning kunnen gooien.

Een verhuislijft maken 1 maand voor de verhuizing

  • Opzeggen van uw huurcontract
  • Aanvragen van internet, gas en licht voor uw nieuwe woning
  • Zorg indien nodig voor een opslagruimte voor uw spullen

Verhuislijft maken 1 week voor de verhuizing

  • Oppas voor kinderen
  • Spullen inpakken met verhuisdozen
  • Zorg ervoor dat je in de nieuwe woning kunt verblijven, dus plaats wat stoelen en wellicht een matras

Tijdens de verhuizing en na de verhuizing

  • Leeg de koelkast in je oude woning en zorg dat je eten in je nieuwe woning hebt
  • Zorg ervoor dat de meubels die u verhuist niet beschadigen
  • Verdeel taken en maak waar nodig een dagtakenlijst

Om het voor uzelf overzichtelijk te houden zou u kamer voor kamer moeten inpakken. Het verhuizen van de spullen is dan ook een stuk eenvoudiger. Door dozen kenmerken te geven, is het voor de verhuizers erg makkelijk om te weten naar welke ruimte in de nieuwe woning de dozen moeten. Zo voorkomt u dat uw badkamer spullen in de keuken wordt gezet. Dit scheelt tijd na de verhuizing. Wij zorgen ervoor dat u goede verhuisdozen heeft, zodat u spullen niet beschadigen.

Schrijf u in bij uw nieuwe gemeente

Op een goede verhuislijst mag deze stap niet ontbreken. Het is namelijk cruciaal om u in te schrijven bij uw nieuwe gemeente. Dit gaat bij elke gemeente anders. Op de website van uw nieuwe gemeente kan u vinden waar u terecht kan. Denkt u bij deze stap ook aan het nemen van nieuwe verzekeringen en het stopzetten van degene die u na de verhuizing niet meer nodig heeft. Plan deze taken allemaal ruim voor de verhuizing. U kan er maar beter vanaf zijn, dan zit u tijdens de verhuizing met een stuk minder dingen in uw hoofd.

De verhuizen door ons laten regelen

Misschien wel de stap die het belangrijkst is, als het gaat over het makkelijk maken van een verhuizing. De verhuizers van VerhuizersRotterdam helpen u graag met het verhuizen van uw inboedel. Het enige wat u zelf moet ondernemen bij deze stap is het aanvragen van een offerte. Voor deze aanvraag moet u op de hoogte zijn van enkele informatie, zoals de grote van de inboedel. Zo kunnen wij een inschatting maken voor de benodigde materialen die nodig zijn om de verhuizing zo goed mogelijk te laten te verlopen. Zit u op de 4e verdieping of gaat u verhuizen naar de 4e verdieping dan heeft u een verhuislift nodig. Een verhuislift huren met bediener van de verhuislift is bij ons goed mogelijk, bij het invullen van het aanvraagformulier kunt u dit aangeven.

Loop de verhuischecklist een paar keer goed door en zorg dat u niks bent vergeten. U zou bijvoorbeeld een plattegrond voor de verhuizers kunnen maken van uw nieuwe woning. Zo hoeven de verhuizers niet lang te zoeken naar een ruimte in de nieuwe woning. Deze en andere hulpmiddelen kunnen erg handig zijn voor, tijdens en na de verhuizing.

Vraag online een offerte aan!

Leave a Reply